Monday, October 31, 2011

Halloween!


Stejně jako v USA i tady se Halloween hodně prožívá (někdy až moc :D). Už od začátku října se v obchodech začaly objevovat různé halloweenské dekorace, kostýmy a všelijak blbosti (minulý týden je ale nečekaně vystřídalo téma Vánoce). A taky se pořádají Halloween party, to jsme si s holkama nemohly nechat ujít!

Vybraly jsme si čtvrteční Erasmus Halloween party a nedělní Screamworks, což je asi nejvíc propagovaná a nejnavštěvovanější Halloween party vůbec. Ve středu jsme se teda vypravily do města sehnat nějaký kostým. Moc jsme ovšem nepořídily. Všude bylo narvané a někde se dokonce musela stát fronta na vstup do obchodu. Takže jsme si počkaly asi 10 minut, ale pak jsme stejně rychle odešly. Nejlevnější (ale taky nejtrapnější) kostým pořídíte asi za 15₤, takže pokud chcete něco pořádného, musíte zaplatit aspoň o 10₤ víc. To se nám teda nechtělo, takže jsme nakoupily pouze barvy na obličej a „vampire blood“ a byly jsme spokojené.

Ve čtvrtek jsme se teda vypravily na první Halloween party. Nejdřív jsme se samozřejmě pečlivě připravily - pořádně natupírovat a nalakovat vlasy, zmalovat si obličej, obléct se do černého a roztrhat silonky. Mezitím jsme i stihly zahrát karetní hru o panáky, takže jsme na party vyrážely v dobré náladě :D Jelo nás celkem 7 holek (teda zombii, zavražděné school girls a jedna kočka :D). Když jsme dorazily do klubu, bylo tam už spousta lidí. Myslím, že skoro polovina byla bez kostýmů, tak mě to docela zklamalo. Ale jinak tam byla dobrá atmosféra, i když postupem času se klub čím dál víc zaplňoval, až se tam nedalo moc hýbat (klasika :D). Ale jinak jsme večer úspěšně přežily.

A v neděli probíhaly přípravy na druhou party - Screamworks (mezitím jsme samozřejmě poctivě studovala!). Akce se konala v Printworks, takový velký komplex, kde se nachází spousta různých klubů, hospod nebo i kino. Lístky se musely kupovat dopředu (jeden vyšel na 11₤, takže žádná sranda :D) a pak byl každý přidělen do různé skupiny podle barev (my jsme byly pink!). Myslím, že celkem bylo asi 12 skupin. Každá skupina měla napsáno, ve kterém klubu má být a taky jak dlouho tam má strávit. Takže to byla v podstatě taková tour po klubech. My jsme vystřídali 5 klubů a v každém jsme strávili zhruba hodinu. 
Party začínala už v 9 a jelikož jsme dorazili na čas, byly jsme mezi prvníma. Takže jsme si aspoň užívali volný prostor na parketu. Postupně jsme se přesouvali do dalších klubů (nečekaně čím dál víc zaplněných). Venku taky pobíhali lidi s čísly skupin a ukazovali, kam máme jít, ale nijak extra to nekontrolovali. Takže pokud se někomu někde zalíbilo, klidně tam mohl zůstat. Myslím, že tady už měli kostýmy úplně všichni. 
My jsme šli podobně oblečené jako ve čtvrtek, takže většina z nás jako zombii, ale vyskytovaly se různé další masky. Upíři, mimové, různá zvířata nebo i ovoce (banány byly oblíbené :D), všelijací superhrdinové a různé „sexy kostýmy“ (holky v minisukních a na podpatcích jako sestřičky, uklízečky nebo učitelky). Celkově to působilo fakt dobře, opravdová Halloween party, i když těch lidí mohlo být trochu míň (a pokud by snížili i ceny, vůbec by to nevadilo :D).
Takže tak probíhal můj Halloween v Anglii a příští rok třeba zas..:D

2 comments: